Koszyk

 x 

Twój koszyk jest pusty

Nasi autorzy

Jacek Gajak - grafik, ilustrator

Jacek Gajak - grafik, ilustratorUrodzony w 1979 roku. Z wykształcenia architekt, z pasji grafik, fotograf i ilustrator, laureat konkursów związanych z grafiką i fotografią. Z wydawnictwem Triglav związany od lat, twórca okładek i zawartości graficznej wielu albumów i książek, odtwórca wczesnośredniowieczny, członek „Drużyny Grodu Trzygłowa”.

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia i przechowywania danych osobowych Użytkownika oraz dostępu do informacji gromadzonych na urządzeniach Użytkownika za pomocą plików Cookies, służących realizacji żądanych przez Użytkownika usług świadczonych drogą elektroniczną, przez Trzygłów-Pokazy historyczne, Igor D. Górewicz, ul. Moczyńskiego 5/1, 70-492 Szczecin.

I. Definicje

Administrator/Operator – operator Serwisu sklep.muzeum.szczecin.pl którym jest Muzeum Narodowe w Szczecinie, ul. Staromłyńska 27, 70-561 Szczecin, który świadczy usługi drogą elektroniczną oraz przechowuje informacje gromadzone na urządzeniach Użytkownika i uzyskuje do nich dostęp.

Cookies (tzw. ciasteczka) – dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach, za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.

Cookies Administratora – Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem przez Administratora usług drogą elektroniczną, za pośrednictwem Serwisu.

Cookies Zewnętrzne – Cookies zamieszczane przez partnerów (np. Google) Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.

Logi serwera – pliki tekstowe umieszczone na serwerze, gromadzące informacje o działaniu serwera np. żądania wysłane przez przeglądarkę lub błędy działania aplikacji.

Serwis – strona internetowa lub aplikacja, dzięki której Administrator prowadzi działalność w Internecie działającyą w domenie sklep.muzeum.szczecin.pl.

Urządzenie – elektroniczne urządzenie, za pośrednictwem którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu.

Użytkownik – podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym może być zawarta Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

Dane osobowe – wszystkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość osoby fizycznej, w tym nr IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.

II. Źródła pozyskiwania danych

Serwis pozyskuje dane o Użytkowniku i jego zachowaniu poprzez:

1. Dobrowolne wprowadzenie przez Użytkownika danych do formularza.

2. Zapisywanie na Urządzeniu plików Cookies.

3. Gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego smarthost.pl

III. Rodzaj pozyskiwanych danych

1.  W procesie rejestracji i/lub zakupu Użytkownik podaje następujące informacje:
a) nazwa instytucji (opcjonalnie);
b) NIP (opcjonalnie);
c) imię (obowiązkowo);
d) nazwisko (obowiązkowo);
e) adres e-mail (obowiązkowo);
f) adres (obowiązkowo);
g) kod pocztowy (obowiązkowo);
h) miejscowość (obowiązkowo);
i) telefon (obowiązkowo);
j) kraj (obowiązkowo);

2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Zapisowi mogą też podlegać:
a) czas nadejścia zapytania;
b) czas wysłania odpowiedzi;
c) nazwa stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP;
d) informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP;
e) adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik;
f) informacje o przeglądarce użytkownika;
g) informacje o adresie IP.

IV. Podstawa prawna przetwarzania danych podanych w formularzu

Dane osobowe z formularza przetwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych: przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy. Jest to umowa sprzedaży której Użytkownik jest stroną.

V. Podstawa prawna przetwarzania danych w plikach cookie

Dane osobowe zawarte w plikach cookie pzretwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych: przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora. Są to cele analityczne odwiedzalności strony.

VI. Cel przetwarzania danych z formularza

1. Dane podane podczas zakupu przedmiotu w sklepie wykorzystywane są w celu realizacji zakupu a także w celu wysyłki zakupionego przedmiotu do Użytkownika.

VII. Cel przetwarzania danych w plikach cookie

1. Serwis korzysta z plików Cookies.

2. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika pliki Cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator.

3. Cookies Administratora wykorzystywane są w następujących celach:

a) tworzenia statystyk dotyczących sposobów korzystania przez użytkowników Serwisu ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
b) zachowanie stanu zalogowania Użytkownika przy każdym przejściu do poszczególnych podstron;

2. Cookies zewnętrzne wykorzystywane są w następujących celach:

a) zbieranie ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics (administrator Cookies: Google Inc. z siedzibą w USA).
b)  popularyzacja Serwisu za pomocą interaktywnych funkcji serwisu społecznościowego Facebook.com  (administrator Cookies: Facebook Inc. z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii).

3. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików Cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki Cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików Cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

4. Ograniczenia stosowania plików Cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

5. Administrator zaleca zapoznanie się z polityką ochrony prywatności firm Google i Facebook, która określa zasady korzystania z plików Cookies używanych do tworzenia statystyk.

6.  Użytkownik może przeglądać i edytować informacje zawarte w gromadzonych przez sieć reklamową Google plikach Cookies przy pomocy narzędzia: google.com/ads/preferences/.

7. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików Cookies w Urządzeniu. Użytkownik Serwisu może dokonać zmian ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików Cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików Cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.

8. Więcej informacji znajduje się w dokumencie zamieszczonym pod adresem: Informacje o wykorzystaniu plików cookies.

VIII. Cel przetwarzania danych w logach serwera

1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania Serwisem oraz w celu zapewnienia sprawnej obsługi w ramach świadczonych usług hostingowych.

2. Dane zbierane przez logi serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

3. Dane zbierane przez logi serwera są wykorzystywane jedynie w celu administrowania serwerem.

IX. Udostępnienie i przetwarzanie danych

1. Dane podane w formularzu podczas zakupów przekazywane są Poczcie Polskiej w celu realizacji wysyłki zakupionych przedmiotów do Użytkownika.

2. Administrator/Operator ma obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

X. Okres przetwarzania danych

1. Okres przetwarzania danych przez Administratora zależy od rodzaju świadczonej usługi i celu przetwarzania. Co do zasady dane przetwarzane są przez czas świadczenia usługi lub zrealizowania zamówienia, do czasu wycofania wyrażonej zgody lub zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora.

2. Okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami, jednak nie dłużej, niż przez 10 lat, a po tym okresie, jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa. Po upływie okresu przetwarzania, dane są nieodwracalnie usuwane lub anonimizowane.

XI. Uprawnienia użytkownika

1. Użytkownik posiada prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

2. Użytkownik ma prawo wniesienia skargi do UODO gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych Użytkownika narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

XII. Zmiany Polityki Prywatności

1. Polityka jest na bieżąco weryfikowana i w razie potrzeby aktualizowana. Aktualna wersja Polityki została przyjęta i obowiązuje począwszy od 20 kwietnia 2018 r.

  • Igor D. Górewicz - Poznaj Słowian
  • Swords of Europe - Cut, chop and thrust. Igor D. Górewicz & Phil Burthem (Miecze Europy)
  • MIECZE EUROPY - promo wystawy
  • Igor Górewicz o "Miecze Europy". Muzeum Kołobrzeg
  • Igor Górewicz o książce "Borek i Bogowie Słowian"
  • Słowiańskie Pomorze - Drużyna Grodu Trzygłowa, Noc Kupały, Szczecin 2010, cz.1
  • Słowiańskie Pomorze - Drużyna Grodu Trzygłowa, Noc Kupały, Szczecin 2010, cz.2
  • JOMSBORG EAST STORM´S HIGHWAY TO HELL
  • Bitwa Słowian i Wikingów na Wolinie
  • Igor i Czcibor Górewicz, Galaktyka Pomerania (20.06.2014)
  • Noc Kupały 2011: Igor Górewicz dla wSzczecinie.pl
  • 21st Century Viking Stories. Part 4

Wydawnictwo

Wydawnictwo Triglav powstało w 2007 roku jako kolejny projekt firmy Trzygłów – Pokazy Historyczne Igor D. Górewicz, która od ponad dekady zajmuje się popularyzacją historii. Wśród wykorzystywanego w tej działalności instrumentarium obok pokazów, prezentacji i wystaw, poczesne miejsce zajmowały też popularne i popularnonaukowe artykuły publikowane na łamach wielu czasopism. To doświadczenie wskazało nam braki w polskim rynku wydawniczym, który niemal zupełnie nie oferował pozycji dotyczących wczesnego średniowiecza o zawartości na tyle szczegółowej i przystępnej formie, by odpowiadać potrzebom zarówno tzw. odtwórstwa historycznego, jak i szerokiego odbiorcy. W tym ujęciu Triglav jest pierwszym polskim wydawnictwem powołanym bezpośrednio przez środowisko odtwórców historycznych.

Wiecej...

Kontakt

Trzygłów-Pokazy historyczne,
Igor D. Górewicz
ul. Moczyńskiego 5/1
70-492 Szczecin,
woj. Zachodniopomorskie

Telefon i fax:
(+48) 606 955 299

E-mail wydawcy:
gorewicz@wp.pl

E-mail Działu sprzedaży:
wydawnictwo@triglav.com.pl

Znajdziesz nas na

Współpraca

2011-2018 © Wydawnictwo TRIGLAV : Książki dla Słowian i Wikingów
ontwerp en implementering: α CMa Σείριος  ikonka